top of page

Düşüneceksen Büyük Düşün !

Başarabileceğine inanırsan başarırsın

İnanın, gerçekten inanın, başarabilirsiniz ve başaracaksınız. İnanmamak olumsuz bir güçtür. Akıl inanmadığında veya tereddüte düştüğünde bu inançsızlığı destekleyici sebepleri çekmeye başlar. Birçok başarısızlığın sorumlusu tereddüt, inanmamak, bilinçaltının gerçekten başarılı olmayı istememe düşünceleridir.

“Tamam bir deneyeceğim, ama bu işin olacağını sanmıyorum” tavrı başarısızlığı getirir.

Başarılı insanlar, kendilerine daima sorarlar: “ Performansımın kalitesini nasıl artırabilirim? Daha iyi nasıl yapabilirim?” Başarılı insan “Daha iyi yapabilir miyim?” diye sormaz. Yapabileceğini bilir. Dolayısıyla sorduğu soru şudur. “Nasıl daha iyi yapabilirim?”

Kendi mazeret hastalığını tedavi et.

Sıradan başarılı olan kişiler, neden yapmadıkları, yapamadıkları, olamadıklarını açıklamak konusunda çok hızlıdırlar. Yazar, Mazeret bulma hastalığının dört yaygın türü olduğunu ifade ediyor:

  1. Ama benim sağlığım bozuk

  2. Ama başarılı olması için insanın zekası olmalı

  3. Ben çok yaşlıyım (ya da gencim)

  4. Ama ben çok şansızım, kötü talih yakamı bırakmaz.

Tüm bu mazeretler için tedavi yöntemleri Dr. David Schwartz'ın yazdığı bu kitap da detaylı bir şekilde anlatılmış. Başarılı olmamızı engelleyen kendi mazeretlerimizi tedavi ettiğimiz takdirde hedefe bir adım daha yaklaşmış oluruz.

Güven sağlayıp korkuyu yenin.

Başarıyı engelleyen bir diğer faktör kişinin kendine güvensizliği ve korkuları. Eskiden korku ile ilgili “ o sadece senin aklında “ yaklaşımı vardı ve korkunun gerçek olmadığını varsayardı. Oysa korku gerçektir ve vardır. Korku başarının bir numaralı düşmanıdır. Korku insanların fırsatların üzerine gitmesini engeller, fizyolojik canlılığı söndürür, korku sonunda insanları hasta yapar, fizyolojik zorluklara neden olur, ömrü kısaltır.

Eylem korkuyu tedavi eder. Öte yandan kararsızlık, erteleme korkuyu besler, büyütür.

Ne olduğunuz düşünüyorsanız osunuz.

Başkalarından saygı görmek istiyorsanız, önce saygı duyulmaya değer bir kişi olduğunuzu düşünmelisiniz. Kendinize ne kadar çok saygı duyarsanız, başkaları da size o kadar çok saygı gösterir. İşlerimize yaklaşım biçimimiz bizim altımızda çalışan insanların işlerine yaklaşım biçimini belirler. Siz ne düşünüyorsanız osunuz. Coşkuyu düşünüyorsanız coşkulu olacaksınız. Kalitesi yüksek bir iş yapmak istiyorsanız, yapılması istenen işten coşku duyun. Başkaları sizin ürettiğiniz coşkuyu yakalayacaklardır ve siz birinci sınıf performans göstermiş olacaksınız.

Tutumlarınız sizden yana olsun.

Ne düşünüyor olduğumuz yaptığımız şeylerde kendisini gösterir. Tutum ve davranışlarımız aklımızın aynasıdır.

Tutum ve davranışlar farkı yaratır. (Bu konu ile ilgili daha önce paylaştığım iki adet video mevcut) Doğru tutum ve davranış içerisindeki pazarlamacı, kotasını doldurur, öğrenci en iyi notu alır, Doğru tutum ve davranışlar mutlu bir evlilik hayatına ulaşmayı kolaylaştırır. Doğru tutum ve davranış sergilemek, insanlarla ilişkilerinizde etkili olmanızı ve lider olarak gelişmenizi sağlar. Doğru tutum ve davranışlar hangi durumda olursa olsun sizi kazançlı çıkaracaktır.

Şu üç tutumu geliştirmek başarıyı artıracaktır.

  1. Ben canlıyım tutumunu geliştirin.

  2. Sen önemlisin tutumunu geliştirin.

  3. Önce hizmet tutumunu geliştirin.

Aktif olma alışkanlığı edinin.

Muhteşem fikirlere sahip olmak yeterli değildir. Üzerinde çalışılıp, sonuç alınan sıradan bir fikir, takip edilmediği için yok olup giden müthiş bir fikirden yüzdeyüz daha iyidir. Canlı olun. Birşeyler yapan kişi olun. Yapmayıcı değil yapıcı olun. Unutmayın; fikirler tek başlarına başarı getirmez. Fikirlerin ancak hayata geçirildiğinde bir değeri vardır.

Çevrenize “şimdi”nin gözlüğü ile bakın. Yarın, gelecek hafta, sonra ve benzeri kelimeler başarısızlık kelimesi olan asla ile eş anlamlıdır. “Ben hemen şimdi başlıyorum” türünden bir kişi olun.

“Yaşam küçük düşünmeyecek ve yarını beklemeyecek kadar kısa”

Hayallerinizin gerçekleştiği bir ömür yaşamanız dileğiyle,

Comentários


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page